HOME COMMENT FACEBOOK MEMBER BISNES MY FAN PAGE TWITTER YOUTUBE FOLLOW


assalamualaikum Pictures, Images and Photos ASSALAMUALAIKUM .. BACA LAH ARTIKEL2 SAYA OK .. KITA ERATKAN SILLATURAHIM ANTARA ISLAM.. TERIMA KASIH PADA ANDA .. assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Saturday, May 19, 2012

CINTA ITU BAWA KE MATI




ASSALAMUALAIKUM WBT



Ini adalah artikel terbaru dari saya..


Ramai remaja2 sekarang yang mengatakan CINTA TIDAK BOLEH BAWA KE MATI...
Betul ke?? .. Sebenarnya cinta ini boleh bawa ke mati tau.. Sesiapa yang pernah menyatakan cinta tak boleh bawa ke mati itu memang kita tak matang segi permikiran... 


Seandai nya kita mati kerana perjuangkan agama dan perjuangkan dengan nama ALLAH s.w.t itu adalah Cinta yang kita perolehi dan diberkati oleh ALLAH sampai ke kiamat. Betul tak?? 


Seandainya kita mati ke jalan yang diredhai, itu lah cinta yang sebenar ke arah kematian.. Kita hidup di dunia ni penuh dengan segala kasih sayang dan cinta.. Ingatlah pesanan dari saya walaupun saya ini adalah kawan dari jauh kepada kalian.. 

Kematian  ke jalan ALLAH adalah Mati syahid , mesti ramai kan nak Mati syahid?? :-) Dengan ringkasnya saya ingin mengatakan "CINTA ITU BOLEH BAWA KE MATI iaitu CINTA KE ARAH SYURGA" ... 



Ini je artikel dari saya kepada anda...

ASSALAMUALAIKUM W.B.T
COMMENT

25 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Cinta hakiki mmg sah direct ke syurga.:-)

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Yayansmum - betul tu. :) insyaallah.

wanie-raina said...

nice post..:)
btw, klaw ade wife n husband nie marry n live happy together..
does it means that the LOve also direct smpai ke syurga? buleyh tlong jwb kan? :)
hit me back!! lol

Muhammad Zizi Hafizzie said...

happy tu tak cukup untuk sepasang suami isteri.. cinta perkahwinan seharusnya tanggungjawab dr suami mendidik isterinya ke jalan yg diredhai seperti mengimamkan isteri dan family dan ke jalan yg diredhai.. itu adalah cinta hakiki sepasang suami isteri.. :)

arzman angah said...

prhhh,,jambu gileerr...ahakz

♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

tak sbar menunggu imam sy dtg .. bilah saat itu ... cewah ...

tiada cinta yang sesempurna cinta pada illahi .. :D

miss ana said...

semoga di kuatkan iman ana untuk terus cintakan Allah dan Rasul

miss ana said...

semoga di kuatkan iman ana untuk terus cintakan Allah dan Rasul

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Arzman - ehkkk.. jambu?? hehehehe..

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Naurah Nawwarah - Cewahhh.. :) hehehe.. mudah2an.. :) Miss Ana- Insyaallah, byk2kan berdoa. :)

Emmy Natiella said...

Cinta yang berada di landasan yang benar,cinta mati (:

AishahAzli said...

touching entry ni
love it

mohamad shazni said...

cinta pada yg maha esa,,nice sharing

lola delova said...

singgah baca
http://loladelova.blogspot.com

Donny Ien said...

post yang menarik, saya tertarik ngan warna blog ni..all the best dr Don. VIa FB

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Don - thank and hit u back.. :) Lolo, Shazni.. Thank for singgah.. :)

Cik Lia Lomi said...

betul tu, sokong!

Cik Ummi said...

cinta kepada Allah, insyaAllah, Allah akan permudahkan kita untuk masuk ke syurga nanti :)

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Cik ummi.. betul2x. ;)

azureen amiruddin said...

suka baca article awak! :)

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Thank awk. :)

aini n_ar said...

betul3. . singgah bca. . hehe

IeLa tU sAya.. said...

ader cinta kat dnia yg akan
d bawa ke syurga :)
Cinta kpada Ilahi,rasul..sahabat..kluarga..sahabat..kan..btw nice entry ^_^

Fendy Ahmad Thahir said...

Oh.. cinta ya.? sebuah kata yang membuat isi bumi Damai. aku cinta "cinta".

Fyfie Yanie said...

entry yg menarik . thumb up .. Follow me back ..;)