HOME COMMENT FACEBOOK MEMBER BISNES MY FAN PAGE TWITTER YOUTUBE FOLLOW


assalamualaikum Pictures, Images and Photos ASSALAMUALAIKUM .. BACA LAH ARTIKEL2 SAYA OK .. KITA ERATKAN SILLATURAHIM ANTARA ISLAM.. TERIMA KASIH PADA ANDA .. assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Thursday, June 14, 2012

LAMAN SOSIAL




Assalamualaikum wbt


Ini adalah artikel terbaru


Saya nak ceritakan tentang Laman Sosial ...


Ingatlah pesanan dari saya , Sekira nya masuk waktu solat Subuh , Zohor , Asar,
Magrhrib dan Isyak tangguhkan lah kita berfacebook or ape2 yang berkenaan.. 


Ini nasihat isi tersirat dari saya ,
Walaupun ini adalah tulisan tapi bermanfaat.. Tak perlu bercakap dengan mulut pun kira dikatakan kongsi ilmu kepada yang tidak tahu..

Sebenarnya kita ini lemah tapi jangan lah kita tambahkan kelemahan itu dari segi laman sosial..
Walaupun dia bermanfaat di mata korang , boleh cari rezeki di internet tapi jangan lah lalai dengan agama , kalau time solat kita solat ok. ;)

Seandainya kita terlanjur dengan laman sosial dan lupa kerana ALLAH , kita semua telah beri kemenangan terhadap kafir kerana dia sudah menyesatkan kita di dunia.. :)

Ingatlah wahai kawan, Laptop , laman sosial semua penciptanya dari orang barat..
Fikirlah matang sebelum terlambat...
Orang barat merasa gembira bila dia dapat menyesatkan kita . So ingat lah sahabat andai .... Jangan memberi kemenangan terhadap barat , berikan lah kemenangan terhadap islam iaitu lakukan kerja allah dan perintah allah..

 Terima kasih membaca artikel saya.


COMMENT

17 comments:

CheNta RiaNa said...

betul tu... s0k0ng sangat2.. saya s0k0ng statement awak kat atas ni... sebab laman s0sial nie b0leh wt kita lalai dgn sekelip mata je...

eiyqha afiqha said...

sokong2..walaupun entri ni simple tapi byk isi tersirat n tersurat die,kahkahkah...sama2 la kita muhasabah diri...

erleena said...

benar,kdg2 kite alpa,mengutamakan ssuatu y tak ptot diutamakan , akhirat itu tujuan utama kite di dunia

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Chenta - thank awk.. :)

Muhammad Zizi Hafizzie said...

eiyqah -- hehehehe... entri ni untuk kebaikan.. sharing is caring is loving.. :)

Muhammad Zizi Hafizzie said...

ERleena - terima kasih awk.. ;)

Norasyimah Saifullah said...

saya setuju sangat

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Norasyimah - thank awk.. Awk ni tetap ada di entri sy setiap newest update. ;)

pha is said...

betul tu.. banyak bnda yg boleh buat kita leka dari mengingati Allah...

Muhammad Zizi Hafizzie said...

Pha is - memang pun cuma kita je tk sedar.. :)

Nurmaisarah Azmi said...

betul2.. sokong..tak kemana fb tu

cynta ieda said...

nak sokong juga dgn sttment ni.heee...laman sosial hanya sementara gak..heee

Muhammad Zizi Hafizzie said...

iedA - hehehe.. sharing is caring is loving.. hehehe.. :)

fatyn said...

btoi2 , saye sokong !!!

Ayuni Yusop said...

FB tu makin lama membuatkan saya makin bosan..tak tahulah kenapa tapi banyak sangat budak hot kat sana..

wanie-raina said...

kalaw ikutkan ckp zizi nie, actually kite GUNA fb pon dah kire tlong org puteh sbb dorg kaya sbb kiter..
betul tak? haha
sory kene kan awk balek :)
saya suke kene kan org :D

Muhammad Zizi Hafizzie said...

wanie - fb ni kita leh timba ilmu.. mencari silaturahim tp kita kene guna sebaiknya.. Kita guna kan nya untuk kongsi benda yang baik.. :) Lupakan solat (islam) tu berdosa besar.. :) Kita kongsi kt FB tentang agama , dia kalah dengan tentangan kita terhadap agama.. Islam itu murni dan suci.. hehe